Turistům začnou v Liberci nabízet speciální jízdenky

08.04.2013 12:14

Liberec - Speciální jízdenky pro turisty začnou nabízet od příštího týdne v liberecké městské hromadné dopravě. Platit ale budou jen na páteřní tramvajové trase mezi Lidovými sady a Ještědem.

Podle náměstka primátorky Lukáše Martina (ČSSD) jde o první fázi projektu, který by měl přispět k větší atraktivitě stotisícového města pro turisty. „Když jsme tipovali místa, která jsou zajímavá pro turisty, zjistili jsme, že většina z nich je v blízkosti tramvajové tratě. Ještěd, tmuzeum, lázně nebo botanická zahrada, zoo i Lidové sady," vypočetl Martin.

Speciální tarify budou zatím platit jen pro tramvajové linky číslo 2 a 3. Jízdenky hodlá město propagovat informační kampaní. Ještě letos chce upoutávky k zajímavým místům dát na tramvajové zastávky a turistům nabízet speciální brožury. „Jejich součástí by mohly být i slevové kupony na vstupné."

Nové jízdenky budou v prodeji od středy 10. dubna. Základní přenosný lístek s platností 24 hodin od označení vyjde na 50 korun, zlevněný na polovinu. Vyplatí se tomu, kdo tramvají za den absolvuje alespoň tři jízdy. Pro rodiny čítající maximálně dva dospělé a tři děti je určená víkendová jízdenka za 200 korun.

ZDROJ: ČTK