CO PÍŠE SVĚT O LIBERECKÉM ŠAMPIONÁTU

22.01.2013 11:39

Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v klasickém lyžování 2013 v Liberci bylo zahájeno pondělními sprinty juniorů a juniorek. Nejen o úspěších svých závodníků, ale i o celkové atmosféře šampionátu píší tištěná i internetová média z celého světa.

Největší míra pozornosti se soustředí na zlaté úspěchy Švédky Stiny Nilssonové a Němce Lennarta Metze. „Nilssonová a Metz zahájili mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování v Liberci zlatými medailemi ve sprintu,“ píše internetový portál Fasterskier.com.

Švédské naději budoucnosti vesecký areál očividně sedí. Před týdnem zde společně se svou reprezentační kolegyní získala druhé místo v rámci týmového závodu Světového poháru, nyní na tratích nad Libercem slovy portálu SvD SPORT „obhájila juniorské světové zlato.“

Ve Švédsku patřily v úterý ráno Nilssonové titulní stránky mnoha zpravodajských služeb. „Devatenáctiletá švédská lyžařka z klubu IFK Mora zvítězila, stejně jako v loňském roce, ve sprintu v rámci juniorského mistrovství světa,“ píše portál Aftonbladet.se.

Jiný švédský webový server Skidpepp.se oslavuje vítězství Stiny Nilssonové, která „nenechala nikoho na pochybách o své výborné formě a ze sprintu klasickou technikou v rámci Mistrovství světa juniorů v Liberci vydolovala zlatou medaili.“

Velkou favoritkou sprintu juniorek byla vítězka ze Zimního evropského olympijského festivalu mládeže v Liberci 2011 Švédka Sofia Henrikssonová, která však tentokrát na medaili nedosáhla. „Henrikssonová si musí na svou první medaili z Mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování v Liberci 2013 ještě počkat. Úvodní závod ve sprintu skončil pro nadějnou Švédku v semifinále,“ stojí v titulku článku serveru Kuriren.nu.

Také v Německu věnovaly deníky i internetové servery velkou míru pozornosti výborným výsledkům svých závodníků. „Němečtí lyžaři získali v úvodním závodě juniorského mistrovství světa, kterou byl sprint klasickou technikou, zlatou a stříbrnou medaili. Juniorům vládl Lennart Metz, stříbro v juniorkách získala Victoria Carlová,“ píše portál Suedkurier.de.

Zprávy z celého světa chválí i organizaci šampionátu. „Úvodní závod ve sprintu i večerní slavnostní zahájení v centru Liberce provázela příjemná atmosféra a dobrá organizace,“ píše SvD SPORT.