KRÁSNÝ ŠAMPIONÁT V LIBERCI SKONČIL, NA SHLEDANOU VE VAL DI FIEMME

27.01.2013 22:33

Liberec, 27.1.2013 / Juniorský šampionát v klasickém lyžování 2013 v Liberci skončil. Jednadvacet sad medailí zná své majitele. Skvělé zážitky z nádherných soubojů jsou dosud v čerstvé paměti. Fanoušci skloňují jména nových hrdinů – budoucích hvězd světového lyžování.

Závěrečný ceremoniál se uskutečnil bezprostředně po medailovém ceremoniálu obou štafetových běhů v areálu ve Vesci. Výkonný ředitel organizačního výboru MSJ 2013 Oto Linhart poděkoval všem 652 reprezentantům ze 36 zemí za účast a výborné výkony. Poté následovalo defilé vlajkonošů všech výprav.

Jménem Mezinárodní lyžařské federace oslovil závodníky a členy realizačních týmů Roman Kumpošt, člen předsednictva FIS a současně prezident organizačního výboru MSJ 2013. „Gratuluji všem, kteří jste získali na tomto mistrovství světa některou z medailí. Je to pro vás skvělá odměna za tvrdou práci a poctivou přípravu. Těm, kterým to zrovna v Liberci nevyšlo podle očekávání, chci vzkázat, aby neztráceli motivaci, ale naopak zvýšili své úsilí, neboť jejich životní závody určitě brzy přijdou. A všem společně přeji, aby jste si i nadále uchovali svůj vřelý vztah k lyžování, jednomu z nejkrásnějších sportovních odvětví,“ řekl ve svém vystoupení.

Na závěr převzali pořadatelskou vlajku FIS zástupci italského střediska Val die Fiemme, v němž se uskuteční mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v roce 2014.