Liberec se úspěšně prezentoval na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu

22.05.2013 16:41

Nalákat německé turisty do Liberce a představit jim jeho největší lákadla se snažili zástupci libereckého magistrátu na veletrhu cestovního ruchu KONVENT´A, který se konal koncem dubna v německém Löbau.

Tisíce návštěvníků největšího veletrhu v Euroregionu Nisa měly možnost navštívit společný stánek města Liberce a partnerského města Žitavy.

Veletrh se kromě cestovního ruchu zaměřuje také na řemesla, služby, vzdělávání a volný čas. Prezentují se na něm partneři z Německa, Čech a Polska. „Mile nás překvapilo, jak návštěvníci veletrhu naše město dobře znají. Nejvíce se zajímali o známé liberecké atrakce, ale ptali se i na nové turistické cíle,“ uvedla Zuzana Košková, vedoucí oddělení cestovního ruchu Magistrátu města Liberec. „Věřím, že aktivní účast na veletrhu přispěla ke zvýšení zájmu zahraničních turistů o tuto destinaci v České republice,“ dodala.

V rámci účasti na veletrhu navštívili zástupci magistrátu jednu z největších turistických atraktivit města Löbau, a sice dům Schminke (na snímku nahoře). Dům od architekta Hanse Scharouna patří po boku brněnské vily Tugendhat, Le Corbusierovy vily Savoye a Domu nad vodopádem od Franka Wrighta mezi čtyři nejvýraznější příklady funkcionalistických rodinných domů.

„Od průvodkyně jsme získali ucelený výklad a propagační materiály o této budově. Exkurze známého domu pro nás byla přínosná hlavně z hlediska způsobu prezentace památkových objektů; účast na veletrhu potom z důvodu navázání nových kontaktů s městem Löbau,“ doplnila Košková.

Fotografie: Petr Čihák

Zdroj: SML (www.liberec.cz)