Město na základě připomínek občanů připravilo rozsáhlé úpravy zeleně

23.09.2013 11:03

Pěstební opatření se dotknou celé řady libereckých lokalit, a to jak nyní na podzim, tak i na jaře příštího roku.

Rozsáhlé úpravy zeleně, zahrnující ošetřování stromů a v ojedinělých případech i nutná kácení chystá na podzim i na jaro i na jaro odbor správy veřejného majetku libereckého magistrátu. Pěstební opatření jsou následkem častých připomínek a žádostí občanů.

Nejrozsáhlejší úpravy se uskuteční na sídlišti Staré Pavlovice, a to mezi ulicemi Šimáčkova, Jabloňová, Podzimní a dále při ulici Letná, Balbínova, Malátova a Hrdinů. Další lokalitou bude Vesec, sídliště Jeřmanická a veřejný prostor mezi ulicemi Fričova, Pacltova a Holubova. Práce by měly být hotové nejpozději do 30. listopadu, v případě příznivých klimatických podmínek dříve.

Stromy se dočkají zdravotních, výchovných, zmlazovacích a tvarovacích řezů či průklestů. Zmizet by měly také nežádoucí nálety. Kácení bude spíš výjimkou a dotkne se pouze neperspektivních stromů, které mají špatný zdravotní stav nebo nevyhovující sponu dřevin. V souvislosti s pracemi na zeleni bude v uvedených lokalitách probíhat i oprava mobiliáře a obnova nebo rušení pískovišť.

Po ukončení prací budou úpravy zeleně pokračovat na sídlišti Gagarinova a na Králově háji, a to s termínem dokončení do 31. března příštího roku. V případě dotazů ohldně pěstebních opatření mohou občané kontaktovat odbor správy veřejného majetku na telefonním čísle 485 243 757.

Zdroj: Statutární město Liberec / Jan Vrabec