Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu projednávalo nadcházející akce i tří a půl milionový projekt

23.09.2013 11:00

Stěžejním bodem setkání byla diskuze nad projektem, s nímž chce sdružení uspět v Regionálním operačním programu.

S cílem projednat nadcházející akce a rovněž chystaný projekt na období leden 2014 až červen 2015 se ve středu 18. září na liberecké radnici sešli členové Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu v Libereckém kraji, mezi které patří i náměstek primátorky Jiří Rutkovský.

S podáním projektu s finančním nárokem ve výši 3,5 milionu korun do listopadové dotační výzvy všichni členové sdružení souhlasili. Projekt si vyžádá patnáctiprocentní spoluúčast sdružení a počítá mimo jiné s tvorbou nových webových stránek Turistického regionu Jizerského hory. Ty současné jsou totiž problematické.

Dalším významným bodem setkání byl chystaný Dětský den s vílou Izerínou, který se uskuteční 5. října od 10 do 16 hodin na Jizerce a nabídne bohatý program, zahrnující tvořivé dílny pro celou rodinu, zboží regionálních výrobců či vernisáž fotografické výstavy "Krajina a lidé Jizerských hor". Jako bonus nechalo sdružení pro malé návštěvníky Dětského dne na Jizerce vyrobit pexeso vytvořené právě z obrázků, které budou k vidění na výstavě.

Zdroj: Statutární město Liberec, Jan Vrabec