Vratislavice můžete projet na lyžích

15.02.2013 20:14

Vratislavice n. N. - Téměř dva a půl kilometry měří nejdelší běžecká trasa, která protíná Vratislavice nad Nisou. Lyžaři tu můžou vyrazit po pěti různých stopách, které pro ně jako každý rok nechává upravit vratislavický městský obvod.

„Jedná se o samostatné běžecké okruhy v lokalitách za hřbitovem, nad koupalištěm a pod Mojžíšovým pramenem," řekl vratislavický starosta Lukáš Pohanka. Pro bruslařskou techniku jsou k dispozici dvě trasy, z nichž delší měří 1,1 km. Detailní zobrazení lyžařských tras naleznete na stránkách www.vratislavice.cz.

Ve Vratislavicích jsou připravení ale také na příznivce bruslení.

Zájemci můžou využít přírodní led, který pro ně udržují zaměstnanci Sportovního areálu Na Rozcestí.

V areálu si můžete zdarma půjčit brusle všech velikostí, popřípadě za symbolický poplatek také hokejky a další sportovní náčiní nebo si nechat nabrousit vlastní brusle. Informace o provozní době sportovního areálu a ceníku vstupného naleznete na webových stránkách www.vratislavicehriste.cz.

„Udržováním běžeckých tras a přírodního ledu chceme našim občanům umožnit aktivní trávení volného času přímo v místě svého bydliště. Vždyť v Liberci tradičně míváme dlouhé zimy a v současné době si na mráz a nedostatek sněhu rozhodně nemůžeme stěžovat," dodal starosta Pohanka.

Zdroj: Liberecký deník, 15/2/2013